Агенцията по рибарството отива в Бургас, митниците – в Русе

Агенцията по рибарството отива в Бургас, митниците – в Русе
Вицепремиерът Симеон Дянков обясни, че преместването ще струва няколко десетки хиляди лева, което в дългосрочен план си заслужава. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури ще бъде преместена в Бургас, а структурите, отговарящи за туризма в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма, ще бъдат преместени в Пловдив.

Това реши в сряда правителството, като прие доклад за извеждането на част от държавните структури извън столицата, предаде Дарик радио.

Вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков обясни, че преместването на тези две структури ще струва няколко десетки хиляди лева, което в дългосрочен план си заслужава.

От приетия доклад става ясно, че преместването на агенцията по рибарство има за цел да улесни достъпа на потребителите до услуги, а ситуирането й извън столицата ще подобри управлението на средствата по Оперативната програма „Рибарство".

Структурите, които отговарят за туризма, официално се местят в Пловдив от 1-ви септември, като времето дотогава ще се използва за техническо и ресурсно осигуряване на техните функции.

В София остава Националният туристически информационен център, в който ще работят трима служители.

Вече са представени възможните сгради, където ще се разположат тези структури, обясни Симеон Дянков.

„Представя се също възможност и за експерти и за ръководен персонал да влязат на първо време в общински жилища, които и двете общини представят и заради това в тези два случая разходите, които ще отчитаме, са минимални", каза вицепремиерът.

До края на юни ще стане ясно какви са нужните нормативни промени за извършване на преместването на държавните структури.

Симеон Дянков отрече твърденията, според които кабинетът се е отказал от идеята заради протести на държавните служители.

Той потвърди, че Агенция „Митници" ще бъде преместена в Русе и коментира, че в твърденията за подписки „против" броят на подписалите не съответства на броя на служителите.

Министърът по управлението на средствата от ЕС Томислав Дончев е натоварен със задачата да провери кои реформи, свързани с деконцентрация на държавната администрация, могат да се финансират с европейски пари.

#Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури #Бургас #Министерството на икономиката #енергетиката и туризма #Пловдив #Симеон Дянков #вицепремиер #Министър на финансите #София #агенция „Митници" #Русе #Томислав Дончев #ЕС

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"