Обвиняват актьора Джим Кери за смъртта на приятелката му

Обвиняват актьора Джим Кери за смъртта на приятелката му
lifebg.net
A A+ A++ A

 

Срещу американския комик Джим Кери е заведено дело за това, че под фалшиво име осигурявал лекарства за бившата си приятелка, която издъхна от свръхдоза миналата година, и се опитал да потули, че е замесен, пише БГНЕС.

Делото е заведено в съда в Лос Анджелис от Марк Бъртън – съпруг на покойната приятелка на Кери Катриона Уайт, с която е бил разделен.

Бъртън изтъква, че Кери използвал огромното си богатство и статут на звезда, за да осигурява опиоиди за Катриона. Кери купувал лекарствата под името Артър Кинг и след смъртта на Уайт се погрижил да прикрие престъпното си замесване.

Адвокатът на Кери Марти Сингър, който също е прочут, окачестви иска като опит на Бъртън да измъкне пари от актьора.

Адвокат Сингър твърди, че Уайт „откраднала” рецепта на Кери и той никога не й е давал хапчета.

„В живота има моменти, когато трябва да се изправиш и да защитиш честта си от злото”, казва Кери, цитиран от сайта за новини, свързани със знаменитости, TMZ. „Няма да търпя тази безсърдечен опит да се възползват от мен или от жената, която обичах”.

Според ищеца Кери бил обсебен от идеята да контролира и манипулира 30-годишната гримьорка, с която имал връзка на приливи и отливи от 2012 година, и монтирал камери за наблюдение в къща в Лос Анджелис, където тя често пребивавала.

Твърди се, че през септември, в деня, когато Уайт умира, актьорът и асистентът му били наясно, че тя не е излизала от жилището, но не предприели нищо.

По онова време медиите съобщиха, че Уайт и Кери са скъсали няколко дни преди смъртта й.

Според съдебния лекар Уайт се е самоубила като е приела смъртоносна доза лекарства.

Според ищеца обаче, до тялото са открити три празни шишенца, предписани от лекар, който често ги изписвал на актьора под фалшивото му име.

Бъртън твърди, че Кери се опитал да прикрие следите си като изпратил съобщение на Уайт, когато тя вече била мъртва, в което пита къде са лекарствата.

Кери присъства на погребението на Уайт в родния й град в Ирландия и беше един от хората, които носиха ковчега й.

След смъртта й той написа за нея, че е била „наистина мило и крехко ирландско цвете”.

#Джим Кери #дело

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Лайфстайл
Последно от Лайфстайл

Всички новини от Лайфстайл »