Генералният секретариат на Съвета на ЕС ще обучава екипа на нашето председателство

Генералният секретариат на Съвета на ЕС ще обучава екипа на нашето председателство
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

 

Генералният секретариат на Съвета на ЕС ще проведе безплатни практически обучения за екипа на Българското председателство. В тях ще участват председателите и заместник-председателите на работни групи, които са около 300 човека, предаде БГНЕС.

За това се договориха заместник министър-председателят по координация на европейските политики и институционалните въпроси и министър на образованието и науката Меглена Кунева и генералният секретар на Генералния секретариат на Съвета на ЕС Джепе Транхолм-Микелсън, съобщиха от правителствената пресслужба.

Срещата се състоя днес в рамките на посещението на вицепремиера Кунева в Брюксел. В нея участваха също директорът на Центъра за подготовка на председателството посланик Любомир Иванов и заместник-директорът Евгения Колданова.

Българската страна поиска от Генералния секретариат тренингите да се фокусират върху практическите аспекти на председателството – как се подготвя и провежда триалог между комисията, парламента и съвета, какви са правилата за ефективно водене на работните групи, добри практики за работа с преводачите.

В рамките на срещата бе обсъден въпросът за координацията на различните формати на съветите на Съвета на ЕС по време на ротационните председателства, както и актуални въпроси за работата на институциите на ЕС – парламента, ЕК, Генералния секретариат.

По-рано днес Кунева проведе работни срещи с представители на Европейската служба за гражданска инициатива ECAS и на различни европейски институции. Утре тя ще участва в заседанието на Съвет „Общи въпроси“. 

#Съвета на ЕС #Меглена Кунева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници