Пострадалите от земетресението получават по 325 лв. помощ

Пострадалите от земетресението получават по 325 лв. помощ
Симеон Дянков (първият в колоната) информира депутатите за мащаба на земетресението и мерките, които правителството ще вземе за преодоляване на последствията. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Пострадалите при земетресението в Перник със сигурност ще получат еднократна помощ в размер на 325 лв. на домакинство, обеща министърът на финансите Симеон Дянков.

„Все още няма пълна информация какъв е обемът на щетите от земетресението. Те обаче са малки от финансова гледна точка," обясни той в Народното събрание.

Вицепремиерът увери, че нещата са под контрол и всички щети ще бъдат покрити със заделените в Бюджет 2012 85 млн. лв. за бедствия и аварии.

Заедно с министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова Симеон Дянков информира депутатите за мащаба на земетресението и мерките, които правителството ще вземе за преодоляване на последствията, предаде „Фокус".

„Министерския съвет в сряда трябва да координира плана за даване на безвъзмездната помощ със социалния министър Тотю Младенов. Социалните работници започват да приемат документи и помощите ще започнат да се отпускат включително и през почивните дни," посочи Симеон Дянков.

Приоритетно ще бъдат подпомогнати обществени сгради, започва да тече срокът за подаване на молби и от граждани за щети по жилищата им.

Веднага след първия трус премиерът Бойко Борисов разпоредил на вицепремиера и финансов министър Симеон Дянков да изготви план за подпомагане на евентуални пострадали сгради и хора, разказа самият Дянков в пленарна зала.

Той потвърди, че вече е обяснено на хората от пострадалия район как да попълнят документите за подпомагане.

#земетресение #Перник #Симеон Дянков #бюджет 2012 #Тотю Младенов #Лиляна Павлова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Вътрешна политика
Последно от Вътрешна политика

Всички новини от Вътрешна политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"