Гришо се изкачи на 21-о място в света

Гришо се изкачи на 21-о място в света
Източник; bgprognozi.info
A A+ A++ A

 

Григор Димитров мина с една позиция напред в ранглистата и стартира седмицата като 21-а ракета в света. Това е най-предното класиране на хасковлията от близо година, предаде БГНЕС.

Той бе 21-и в класацията на 5 октомври миналата година, след което започна да пада и през юли този сезон бе 40-и, след което настъпи подем в играта му и съответно прогрес в ранглистата. Тази седмица Гришо ще участва в демонстративен турнир в Глазгоу. В сряда той първо ще играе на сингъл срещу Анди Мъри, а после в тандем с Тим Хенман ще се изправи и на двойки срещу шоландеца и брат му Джейми Мъри. Приходите от турнира Andy Murray Live ще отидат за благотворителни цели.

В Топ 20 на ранглистата тази седмица не настъпва нито една промяна. Новак Джокович е лидер, а десетката допълват Анди Мъри, Стан Вавринка, Рафаел Надал, Кей Нишикори, Милан Раонич, Роджър Федерер, Гаел Монфис, Томаш Бердих и Доминик Тийм. Тази седмица в Санкт Петербург стартира силен турнир. Поставен под №1 е шампионът на Откритото първенство на Щатите Вавринка, за когото това ще бъде първа надпревара след триумфа в Ню Йорк. Сред другите звезди са Раонич, Бердих, Роберто Баутиста Агут, Саша Зверев и Виктор Троицки.

#Григор Димитров

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"