Мащабно обучение на БЧК в Бургас

Мащабно обучение на БЧК в Бургас
shumenredcross.blogspot.com
A A+ A++ A

 БЧК провежда мащабно учение с екипи за действие при бедствия в Бургас. Това съобщиха от пресцентъра на Червенокръстката организация. То се провежда в периода 16-20 септември на територията на град Бургас, с базов лагер кв. „Крайморие“.

На 19 септември предстои демонстрация на спасителни действия при различни бедствени ситуации. От 9.30 часа в Учебно-тренировъчния център на ПБЗН в кв. „Меден Рудник“ – спасяване на пострадали след взрив и възникнал пожар от авария в газопреносната мрежа и издирване на затрупани с оперативни кучета. По-късно, от 13.30 часа в местността „Ченгене скеле“ – търсене и спасяване в морето на пострадали от бедстващ кораб и от авиационно произшествие, пише Агенция Фокус.

Спасителните действия включват и оказване на първа помощ, на психосоциална подкрепа, издирване и събиране на разделени семейства.
В учението участват над 100 души – доброволци и служители на БЧК. Партньори и участници са екипи на ГД „ПБЗН“ – МВР, Гранична полиция, Охранителна полиция, ИАМА – Бургас, Военноморски сили, Център за спешна помощ – Бургас. Ще бъде обменен опит с представители на Румънския и Френския Червен кръст и на Червения Давидов щит на Израел за оказване на помощ при инциденти с масово пострадали.

Целта на учението е да се усъвършенстват уменията и практическите навици на участниците и да се повиши ефективността на взаимодействието между различните екипи за незабавна и адекватна реакция по оказване на помощ на пострадали в бедствена/кризисна ситуация.

#БЧК #учение

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"