Съдят счетоводителна за незаконни парични преводи

Съдят счетоводителна за незаконни парични преводи
planbe.bg
A A+ A++ A
Районна прокуратура – Благоевград внесе в съда обвинителен акт срещу Силвия П. за извършено от нея престъпление по чл. 217, ал. 4, вр. ал. 2, вр. чл. 26 от Наказателния кодекс – съзнателно извършване на действия против законните интереси на представлявания, в резултат на които последвали значителни щети. Това съобщиха от пресцентъра на Пресцентър – Апелативна прокуратура София, пише Агенция Фокус.

Гръцките граждани С. Ц и И. Б - управители и съдружници в „ХС Ф.“ ООД, възложили на обвиняемата Силвия П. (на 31 години) да се занимава със счетоводната дейност на дружеството. В тази връзка на 16.03.2012 г. тя била упълномощена от тях по надлежен ред чрез пълномощно, заверено пред нотариус, да извършва от името и за сметка на „ХС Ф.“ ООД всякакви правни и фактически действия, включително да представлява дружеството пред всички банки на територията на България, както и да открива и закрива сметки и нарежда банкови операции.
На 13 май 2013 г. тя отишла в клон на банка „Пиреос България“ АД в гр. Благоевград и използвайки пълномощното извършила два парични превода. С единия от тях тя превела сумата от 11 745 лв. от банковата сметка на „ХС Ф.“ ООД на сметката на „С.Т.1“ ЕООД, което също било представлявано от нея на основание друго пълномощно. С втория превод обвиняемата превела 65 000 лв. от банковата сметка на „ХС Ф.“ ООД към личната си сметка.
Обвиняемата Силвия П. съзнателно действала против законните интереси на представляваните лица и умишлено ощетила имуществото на „ХС. Ф“ ООД в размер на 76 745 лв.
Предстои съдът да насрочи първото заседание по делото.

#съд #обвинителен акт #престъпление #щети

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Закон и ред
Последно от Закон и ред

Всички новини от Закон и ред »