"Лацио" с убедителна победа над "Пескара"

"Лацио" с убедителна победа над "Пескара"
БТВ
A A+ A++ A

"Лацио" постигна убедителна победа над "Пескара" с 3:0 в първи мач от 5-ия кръг на Серия "А".

Домакините стигнаха до успеха с 3 гола за 8 минути в средата на второто полувреме. Треньорът на „орлите“ Симоне Индзаги започна със схема 3-5-2, която налага във все повече срещи от началото на сезона, а колегата му и бивш капитан на римския гранд - Масимо Одо,  нареди отбора си в схема 4-5-1, пише БТВ. 

Много силен мач за "Лацио" направи юношата на клуба Данило Каталди, който замени по най-добрия начин капитана Билия.

В 5-ата минута топката се озова във вратата на „Пескара“, но съдията вдигна засада на Имобиле, който засече с глава центриране на Каталди. 10 минути по-късно отново Каталди сложи топката на главата на Сергей Милинкович-Савич, но сърбинът я прати право във вратаря Бизари.

В 26-ата минута, „Лацио“ удари греда след пробив на Имобиле отляво. Той стреля, топката се удари в Бизари, след което и в страничния стълб, но от грешната страна. От последвалия корнер дойде нова опасност за защитата на „Пескара“. Милинкович-Савич обаче, с глава, отново прати топката в Бизари.

В 35-ата минута гостите получиха право да изпълнят дузпа, отсъдена за нарушение на Бастош в наказателното поле. Зад топката застана капитанът Мемушай, но изстрелът му не намери рамките на вратата. Три минути по-късно Имобиле направи нов пропуск за „Лацио“ след отлична контраатака. Впоследствие и „Пескара“ имаше възможност да излезе напред в резултата, но плътният шут на Кристанте беше спасен от Маркети.

Две минути преди края на полувремето Фелипе Андерсон пробва рефлекса на Албано Бизари, отново след далечен изстрел. Последната възможност преди почивката се откри пред Имобиле, но той пропусна целта.

Втората част започна с натиск на „Лацио“. В 51-ата минута, след ново прекрасно центриране от пряк свободен удар на Каталди, Де Фрай с глава прати топката над вратата. След час игра неефективният в този мач Джорджевич бе заменен от Кейта. Вторият веднага даде импулс в играта на „орлите“.

Седем минути по-късно падна и първият гол в срещата. Фелипе Андерсон центрира отдясно и Сергей Милинкович-Савич с глава прати топката в мрежата зад Бизари.

Пет минути след това Каталди центрира от корнер, Раду засече с глава, и резултатът стана 2:0.

В 75-ата минута беше забит последният пирон в ковчега на „Пескара“. Кейта проби отдясно, навърза двама защитници на „делфините“ и задължи Имобиле да вкара на празна врата – 3:0.

С победата "Лацио" събра 7 точки и е временно 4-ти, преди изиграването на другите срещи от кръга. „Пескара“ остава на 12-та позиция с 4 пункта.

#"Лацио" #победа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"