Стартираха проверките на енергийни дружества за предстоящия зимен сезон

Стартираха проверките на енергийни дружества за предстоящия зимен сезон
newsinthecity.bg
A A+ A++ A

 

Проверките на експертите на Министерството на енергетиката целят гарантиране сигурността на електроенергийната система във всички региони на страната. За нас е важно всички български потребители да са спокойни за качеството на предоставяната им услуга. Това каза министърът на енергетиката Теменужка Петкова, която посети Мездра и провери на място подготовката на ЧЕЗ Разпределение за зимата, съобщава iNEWS.

Посещението е част от вече започналите на 14 септември проверки на енергийните дружества. До момента екипите на Министерството на енергетиката са проверили обекти в районите Ботевград, Ловеч, Левски, Плевен, Луковит. Днес инспекциите продължават във Враца и Монтана.

Петкова припомни, че преди месеци жителите на седем села в община Мездра, разположени по Искърското дефиле, са подали сигнал за проблем с качеството на електроснабдяването в населените места и чести прекъсвания. Тя допълни, че след проверка от министерството са дадени задължителни указания към електроразпределителното дружество, които са свързани с инвестиции, а срокът за изпълнение изтича в края на септември.

По данни на ЧЕЗ, представени пред министър Петкова, в подмяна и реконструкция на електросъоръжения в района са вложени 200 000 лева. Ремонтирана е възлова станция в  село Елисейна и обновен алтернативен електропровод. Въведено в експлоатация е модерно съоръжение за бързо локализиране на аварии и тяхното отстраняване, предаде БТА.

Теменужка Петкова посочи, че сега се проверява готовността за зимата на всички електроразпределителни дружества в страната и на Електроенергийния системен оператор. Резултатите от проверките ще са готови до края на месеца, уточни тя. Министърът на енергетиката, заедно със заместник-председателя на Народното събрание Явор Хайтов и народния представител Петя Аврамова, придружени от Виктор Станчев, директор в ЧЕЗ Разпределение, посетиха някои от селата по Искърското дефиле и видяха извършените ремонтни работи.

 

 
 

 

#проверките #Министерството на енергетиката #сигурност #електроенергийната система #министърът на енергетиката Теменужка Петкова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Енергетика
Последно от Енергетика

Всички новини от Енергетика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници