Спират камиони от движение заради 24 май

Спират камиони от движение заради 24 май
С решение на кабинета от май беше определено ограничението да е в сила до септември. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Камионите ще бъдат спирани от движение между 16:00 и 22:00 часа в сряда, за да се осигури по-лесното предвижване на пътуващите заради четирите почивни дни около 24 май, съобщиха от КАТ.

За посочения период се забранява движението на тежкотоварни автомобили (включително с ремаркета и полуремаркета), на селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана строителна техника.

С решение на кабинета от май беше определено ограничението да е в сила до септември, като засяга последния работен и последния почивен ден от седмицата, както и за дългите почивки с повече от един свободен ден.

Забраната е в сила за автомагистралите, първокласните пътища и част от второкласните - в участъците Стара Загора - Сливен, Бургас - Царево, Дебелец - Гурково, Оряхово - Мизия, Пловдив - Смолян, Симитли - Гоце Делчев, Околовръстния път на София, и от Добрич до българо-румънската граница.

Забраната не важи само за камионите, превозващи краткотрайни хранителни продукти на температурен режим и тези, които транспортират живи животни. Очаква се в сряда да има засилено полицейско присъствие на входно-изходните магистрали.

#КАТ #камион #тежкотоварни автомобили

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Транспорт
Последно от Транспорт

Всички новини от Транспорт »