Арестуваха въоръжени терористи с фалшиви български паспорти

Арестуваха въоръжени терористи с фалшиви български паспорти
www.cross.bg
A A+ A++ A

 

Сръбското вътрешно министерство задържа 4-ма души, които се опитаха с огромно количество оръжие и боеприпаси да минат границата с Унгария. Всички те са имали със себе си фалшиви български паспорти, съобщава БГНЕС.

В акцията по задържането освен служители на сръбското МВР са участвали и служители от БИА /сръбското контраразузнаване – бел.ред./ Според разследващите оръжието и боеприпасите са били предназначени за ислямистки терористични групи в Европа.

Сред задържаните са сръбският гражданин Душан Д. на 31 години, 35-годишният Драган Т. от Босна и Херцеговина, 42-годишният Хамеди Абдул от Ирак и Кана Мохамед на 44 години от Сирия.

Пътуващите с фалшиви български паспорти са носили със себе си 5 пистолета, оптичен мерник, автоматична пушка, патрони за карабина и пистолет от различен калибър и две автомата М72AB1 и CZ.

Репортерът на БГНЕС припомня, че тази сутрин от министерството на отбраната в Белград съобщиха за увеличен мигрантски натиск от България към Сърбия, включително и на джихадисти.

„През последните 15 дни рязко се увеличи нелегалният мигрантски поток от България. Големи групи се опитват да влязат към Цариброд“, каза говорителят на министерството Йован Кривокапич. Само през изминалото денонощие са хванати 50 мигранти.

От създаването на съвместните сръбски военнополицейски патрули от 22 юли тази година е предотвратен опита на 7500 мигранти да влязат от България и Македония в Сърбия. 

#Сърбия #граница #Унгария

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Криминални
Последно от Криминални

Всички новини от Криминални »