Сблъсъци между жители и бежанци в град Баутцен, Германия

Сблъсъци между жители и бежанци в град Баутцен, Германия
Източник: www.capital.bg
A A+ A++ A

 

Крайнодесни германски националисти и бежанци се сблъскаха в източногерманския град Бауцен през изминалата нощ. Наложи се полицията да потуши напрежението и да охранява чужденците, при което беше нападната с камъни от крайната групировка, предаде БНР.

На един от площадите на този саксонски град се събраха около 80 местни жители, включително жени, и близо 20 мигранти. Очевидци твърдят, че двете групи се обиждали. Крайнодесните ги замеряли с бирени бутилки и крещели нацистки призиви.

Бежанците отвърнали на атаката, при което един от тях е бил ранен с нож, а един от германците – с бутилка. Наложила се намеса на полицията, която изпратила 100 души в центъра, за да предотвратят още по-голяма ескалация на насилието. Полицаите придружили бежанците до общежитието им и наредили на всички 32-ма жители да не го напускат. Поставили охрана отвън, а раненият бил качен на линейка. Колата на Бърза помощ обаче била обградена от крайнодесните и замеряна с камъни. Наложило се и тя да бъде ескортирана от полицаи. 

До момента са регистрирани няколко такива сблъсъци в града. Бауцен е известен в Гемания с поредица от атаки срещу бежанци и палеж на бежански дом. 

Кметът на Бауцен призова за повече полицейско присъствие в града.

#служители на реда

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"