Националите с тежка загуба при гостуването на Словения

Националите с тежка загуба при гостуването на Словения
Източник: bglion.com
A A+ A++ A

 

Националният отбор на България претърпя тежка загуба като гост на Словения с 63:85 в петия кръг от група Е на квалификациите за Евробаскет 2017. Баскетболистите на Любо Минчев изиграха много добро първо полувреме, но през третата част играта им рухна и съперникът се откъсна далеч напред, съобщава официалният сайт на БФ Баскетбол, предаде БГНЕС.

Така словенците имат 5 победи и са без загуба в групата, а в последния мач ще опитат да затвърдят първата си позиция срещу Украйна като гости. Независимо какво ще се случи в нея обаче Горан Драгич и компания вече са сигурни за Европейското догодина, дори да завършат втори в групата. България пък е с 1-4 и в последния мач на 17-и септември (събота) ще бъде гост на Косово.

За отбора не играха Александър Везенков, Дий Бост и Станимир Маринов, а своя дебют в него направиха Джейсън Уошбърн и Евгени Хаджирусев. Джейсън Уошбърн записа 18 точки и 8 борби в първия си официален мач за националния ни отбор, а 11 вкара Иван Лилов. За победителите се разписаха всички в състава, като Горан Драгич наниза 17 точки, а Гашпер Видмар – 12. 

#България #Словения

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"