Взрив избухна на туристическо корабче в Индонезия. Две от жените на борда загинаха

Взрив избухна на туристическо корабче в Индонезия. Две от жените на борда загинаха
Източник: www.bnews.bg
A A+ A++ A

 

Експлозия на катер източно от индонезийския остров Бали причини смъртта на двама чуждестранни туристи и рани 18 други пътници. По телевизията бяха показани драматични сцени, в които спасители се опитваха да помогнат на зашеметени и окървавени летовници да слязат от плавателния съд, предаде БГНЕС.

Инцидентът е предизвикан от избухване на резервоар за гориво. Властите бързо изключиха вероятността да става дума за атентат.

След взрива много изпаднали в паника пътници наскачали във водата. „Експлозията е избухнала пет минути след като корабчето е отплавало, когато плавателният съд е бил на 200 метра от пристанището”, каза началникът на местната полиция Сугенг Сударсо.

Замаяни туристи, повечето целите в драскотини и охлузвания, бяха откарани в медицински центрове на ваканционния индонезийски остров след взрива, а телевизионни кадри проследиха спасителната операция.

Австрийка и още една чужденка бяха убити. На борда е имало туристи от Великобритания, Франция, Италия, Португалия, Ирландия и Испания.

Индонезия не съблюдава достатъчни мерки за сигурност при мореплаването и злополуките са обичайни, но произшествия край Бали, който привлича милиони чужденци, са рядкост.

Според полицейския началник вероятно става дума за късо съединение, предизвикало избухването.

Корабчето Gili Cat-2 пътувало по маршрут от Падангбай за малкото курортно островче Гили-Траванган близо до съседния популярен остров Ломбок. 

#взрив #Индонезия #Бали

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"