Директорът на Европол похвали усилията на МВР

Директорът на Европол похвали усилията на МВР
Цялото ръководство на МВР работи много. Тези усилия се забелязват от партньорите в Европа, заяви директорът на Европол Роб Уейнрайт. Снимка: БГНЕС
A A+ A++ A

Партньорите в Европа отчитат усилията на българското Министерство на вътрешните работи, увери директорът на Европол Роб Уейнрайт при срещата си с вътрешния министър Цветан Цветанов.

Министър Цветан Цветанов и директорът на Европол Роб Уейнрайт обсъдиха двустранното сътрудничество и бъдещи реализации на съвместни операции.

Те отбелязаха , че благодарение на общите усилия само за последните две години двустранният обмен на данни между България и Европол се е увеличил с 375%, съобщиха от пресцентъра на МВР.

До миналата година страната ни е заемала 24-то място по обмен на информация с европейската полицейска служба. Само за година България вече е на 12 –то място.

Директорът на Европол неколкократно подчерта, че сътрудничеството с България е много силно в момента.

Като пример за вече установените трайни работни контакти Роб Уейнрайт посочи успешно проведените операции за фалшифициране на евро и измами с кредитни карти.

„Европол се разраства и всеки ден се събира все повече информация," каза още той.

Срещата на министър Цветан Цветанов с директора на Европол е първата в рамките на официалното посещение на българската делегация в Хага.

#Европа #Европол #Роб Уейнрайт #Цветан Цветанов #Министерство на вътрешните работи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Брюксел
Последно от Брюксел

Всички новини от Брюксел »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"