Свалят тролейбусните жици в Пловдив

Свалят тролейбусните жици в Пловдив
bnr.bg
A A+ A++ A

 

Огромно задръстване в центъра на Пловдив създаде днес свалянето на тролейбусните жици по бул. "Шести септември", пише БГНЕС.

Участък от около километър се преминаваше за поне половин час, а полицията се намеси едва няколко часа по-късно, за да отклонява леките коли и да пуска само автобусите от Градския транспорт. В същото това време пред старото депо на тролейбусите в Пловдив символично погребение направи инициативен комитет за възстановяване на този вид транспорт, подкрепен от местната структура на АБВ. Десетина души, предимно бивши служители на предприятието начело с бившия си директор Николай Кузов тъжно отбелязаха 60 години от създаването на екологично чистия транспорт и неговата безвъзвратна смърт. 300 000 лв. дава в момента община Пловдив, за да свали жиците- въпреки, че се прибират така, че да могат пак да се използват, те най- вероятно ще бъдат продадени от синдик, за да се погасят дългове на частното дружество, което стопанисваше тролейбусите.

Драмата не е от днес, началото и е още с тоталната приватизация на градския транспорт в Пловдив в края на 90-те. Протестиращите днес са насочили гнева си към кмета Иван Тотев, който не е направил нищо, за да спаси тролейбусите. В момент, когато в София, Плевен и Казанлък се купуват нови коли за този вид транспорт, в Пловдив се зачертава и възможността той да бъде възстановен, казват протестиращите. 

#задръстване #Пловдив #сваляне #тролейбусни жици #300 000 лв. дава #ще бъдат продадени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"