Остават 20те заплати при пенсиониране на полицаите

Остават 20те заплати при пенсиониране на полицаите
www.banker.bg
A A+ A++ A

 

Запазваме 20-те заплати при пенсиониране на полицаите и отпуските- това е подход, който е възприет от десетилетия и една възможност на служителя да получи обезщетения, а не да премине веднага в другата позиция- да обслужва организирана престъпност или корпоративни, икономически интереси за сметка на държавните интереси. Това заяви днес в НС пред медиите председателят на ГЕРБ и на вътрешната комисия Цветан Цветанов след обсъждане във вътрешната комисия на промените в закона за МВР, съобщава БГНЕС.

За мен по-важно е, че системата ще бъде успокоена с тези законодателни промени, които бяха направени между първо и второ четене, защото първоначалният вариант, който бе анонсиран, бе оттеглен, припомни той.

Реално погледнато, може би, половината от законопроекта ще отпадне- след съгласуването и диалога през последните месеци с ръководството на МВР, потвърди депутатът. Знаете, че разширяваме правомощията на ГДБОП, че служителите, които са с полицейски правомощия и охраняват сградите на МВР вече ще могат да бъдат заменени с лица, работещи в трудово правоотношение. И, разбира се, запазваме Академията на МВР със статут служителите, които преподават специалната подготовка да могат да бъдат с полицейски правомощия по т.1-ва. А всички останали,които са с аналог-администрацията от закона за МВР, първа категория, преминават в трета категория по закона за държавния служител- това ще засегне около 4500 служители. Останалите преподаватели в хуманитарните предмети ще могат да работят по кодекса на труда. Няма да се създава и предложената Агенция за пожарна безопасност. В момента няма увеличаване на напускащите служители, отговори Цветанов на въпрос на медия. 

#обезщетения #Цветан Цветанов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"