Нов скандал по родното Черноморие! Хиляди туристи с алкохолно натравяне всяко лято

Нов скандал по родното Черноморие! Хиляди туристи с алкохолно натравяне всяко лято
e-burgas.com
A A+ A++ A

 

Поне 3000 чужди туристи минават през държавните и частни клиники в Бургас и Варна заради алкохолно натравяне по време на почивката си у нас.

Най-голям е контингентът на частните кабинети към някои от хотелите в Слънчев бряг и Несебър, които на практика действат като изтрезвители, съобщава ДАРИК нюз. Данните от туроператорите показват, че всяка вечер в бартуровете участват около 90 души от 20-30 хотела, което за 60 дни силен сезон прави поне 5400 пияни до козирката чужди туристи.

Според препатили представители на туроператорите половината от тях са за реанимация, защото са напълно неадекватни.

„Тези хора са записани от външни туроператори, които организират само баркролове и могат да са от 30 различни хотела. До края на тура вече никой не знае кой какъв е и от кой хотел е. Тази година режим, контрол и ограничение в часовете, когато да приключват баркроловете, няма. След като обиколят 20-30 заведения и изпият по няколко питиета във всяко от тях, туристите се превръщат в полутрупове. Трима туроператори да приберат по хотелите 90 пияни туристи - това е просто абсурд. Повечето се губят", разказва запознат с туровете. По думите му, за да не си губят туристите, в някои хотели са оборудвани частни клиники с линейки за прибиране на алкохолизирани туристи.

За лечение от махмурлук се плаща около 300 лева в клиниката по токсикология на Военноморската болница във Варна. Толкова струва еднодневната детоксикация на изпаднали в несвяст след запой граждани от страните извън ЕС. В медицинските центрове по комплексите сумата може да достигне 500-600 лева. Чужденците от ЕС минават по-тънко, защото признават здравните им книжки, a имат и застраховки, от които медицинските центрове в курортите се възползват максимално, коментират специалисти в бранша.

Около половината от всичките 600 чужди туристи, които минават годишно през УМБАЛ-Бургас, са заради проблеми със здравето, които могат да бъдат предизвикани от алкохолно натравяне. На практика те са с диагнози инфекциозни или сърдечни болести, травми или след инциденти, но лекарите са наясно, че причината в много от случаите е употребата на алкохол без контрол.

 

 

#туристи #Бургас #Варна #алкохолно натравяне

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »