Лукарски заминава на работно посещение в САЩ

Лукарски заминава на работно посещение в САЩ
Източник: clubz.bg
A A+ A++ A

 

Министърът на икономиката Божидар Лукарски заминава на работно посещение в САЩ. По време на визитата от 12-16 септември 2016 г. министър Лукарски ще проведе среща в Департамента по търговия на САЩ със секретаря Кенет Хаят, отговарящ за международната търговия, предаде БГНЕС.

На срещата във Вашингтон ще бъдат обсъдени перспективите за разширяване на двустранните търговски отношения и за привличане на американски капиталовложения у нас, съобщиха от Министерството на икономиката.

Във Вашингтон министър Лукарски ще вземе участие и в две кръгли маси с представители на американските делови среди и потенциални инвеститори у нас. Форумите са организирани със съдействието на Бизнес съвета за международно разбирателство (BCIU) и Американската Централноевропейска Бизнес Асоциация (ACEBA).

Предвидено е също така посещение в Арканзас за среща с губернатора на щата Ейса Хътчинсън, на която да бъдат обсъдени възможностите за развитие на сътрудничеството в сферата на икономиката. Министърът на икономиката ще посети и централата на най-голямата компания в света „Уолмарт“, където е организирана среща с вицепрезидента на корпорацията Пол Дик за обсъждане на перспективите и подходящите форми за установяване на делово партньорство. 

#Божидар Лукарски

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници