Полицията арестува общински съветник, ударил полицай на мача Пирин - Ботев

Полицията арестува общински съветник, ударил полицай на мача Пирин - Ботев
Източник: www.e-79.com
A A+ A++ A

 

Общинският съветник Кирил Ваклинов е задържан за 24 часа снощи по време на футболния мач Пирин – Ботев, игран на стадион „Христо Ботев”, за удар срещу полицай, предаде БГНЕС.

„В Благоевград е проведена футболна среща, охранявана от полицейски служители на ОДМВР-Благоевград. По време на срещата, от фенове на един от участващите отбори, на трибуната е смачкан и запален голям хартиен плакат. От полицейските служители са предприети незабавни действия, с цел да се предпазят зрителите от наранявания и предотвратяване на разрастването на огъня, при което на един от полицейските служители е нанесен удар с юмрук от К.В./42г./ от гр.Благоевград. Същият е задържан със заповед за задържане до 24 часа. За случая е уведомена РП-Благоевград. Образувано е досъдебно производство. Работата по случая продължава”, съобщиха днес от ОД МВР-Благоевград.

По време на мача в агитката на ОФК Пирин е издигнат хартиен транспарант с текст:„Честито американци”. На вчерашната дата в САЩ почетоха паметта на жертвите от атентатите 11 септември 2001 година. След малко плаката е запален, полицията нахлува в сектора, последва меле, след което е задържан 42-годишният общински съветник Кирил Ваклинов. Според полицейското съобщение – за удар с юмрук по полицай. Ваклинов е бивш управител на общинското дружество „Спортни имоти”.

Според присъствалите в агитката, Ваклинов се е опитал да защити 12-годишно дете, което държало запаления „вестник” и което било хванато за гушата от един от полицаите.

По време на домакинските мачове на Пирин на стадиона дежурят огнеборци, загасяването на горящия плакат е тяхна работа.

На мача с Левски в края на миналия полусезон, благоевградските полицаи бяха хвърлени с голи ръце да охраняват ултрасите на столичани, които при опита им да влязат на стадиона без билети, ги нападнаха с камъни, вследствие на което десетина служители на реда бяха ранени.

#Христо Ботев #Пирин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"