Европа не може да спечели от мигрантската криза, само Германия

Европа не може да спечели от мигрантската криза, само Германия
glasove.com
A A+ A++ A

 

Мигрантската криза в Европа може да помогне на Германия да разреши демографските проблеми, но в останалите страни от ЕС положението е друго, заяви белгийският премиер Шарл Мишел, пише БГНЕС.

„Ние трябва да казваме истината. Аз разбирам каква е ситуацията в Германия, от демографска гледна точка страната се различава от останалата Европа. Освен това аз разбирам защо преди година Ангела Меркел е действала по този начин. Но ние трябва да разбираме, че в някои страни на ЕС не е лесно да се обясни на обществеността защо е било взето такова решение“, заяви той в интервю за немския вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг". Преди година Меркел реши да пусне на германска територия сирийските бежанци, които бяха влезли в Унгария. По този начин бяха нарушени Дъблинските споразумения.

Белгийският премиер посочи, че се отнася с уважение към европейската политика на Меркел и цени какво тя прави за Евросъюза. „Но аз знам, че има различия между Германия и другите европейски държави. Другите държави нямат такива демографски проблеми. Аз само казвам, че за Германия е важно в бъдеще да има млади хора“, поясни Шарл Мишел.

Когато реши да пусне сирийските бежанци в Германия, което в крайна сметка доведе дотам, че 1 млн. бежанци влязоха в Германия, канцлерът Ангела Меркел заяви, че е действала по хуманитарни съображения и не е могла да постъпи по друг начин. Но според политическите й опоненти именно това стана лъжлив сигнал и нещо като покана за други сирийци, а също за афганистанци и иракчани, които първоначално не са възнамерявали да бягат в Европа. 

#мигрантската криза #Европа #проблеми

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"