ФИДЕ отрече Илюмжинов да е искал американско гражданство

ФИДЕ отрече Илюмжинов да е искал американско гражданство
Източник: www.chessdom.ru
A A+ A++ A

 

Президентът на Международната шахматна федерация Кирсан Илюмжинов не се е обръщал с молба към САЩ да му предоставят американско гражданство. Той само е изразил готовност да разгледа при необходимост този вариант с цел да защити своите интереси, предават руски агенции, като цитират представителят на ФИДЕ в Русия Берик Балгабаев, предаде БГНЕС.

По-рано излезе информация, че Илюмжинов е поискал в писмо до американския президент Барак Обама да му бъде предоставено американско гражданство. Така той щял да има възможност да защити в САЩ, пред американски съд, интересите си и да поиска извинения и компенсация от 50 милиарда долара за това, че министерството на финансите на САЩ е включило името му – неоснователно, подчертава той – в санкционния списък.

В края на 2015 г. финансовото министерство на САЩ включи Кирсан Илюмжинов, бивш президент на република Калмикия и бивш депутат на РСФСР, в своя санкционен списък заради оказана материална помощ и действия в интерес на правителството и на централната банка на Сирия.

В края на август президентът на ФИДЕ не бе допуснат в самолет, готвещ се да излети за САЩ. 

#САЩ #Кирсан Илюмжинов #ФИДЕ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници