В "Младост" искат зелени площи. Свикват местен референдум

В "Младост" искат зелени площи. Свикват местен референдум
Източник: vesti365.info
A A+ A++ A

 

Жителите на столичния квартал "Младост" свикват местен референдум за мораториум на строителството в зелени площи, предаде БГНЕС.

Темата на допитването е налагането на мораториум на строителството в зелени площи, паркове, детски площадки и междублокови пространства в район „Младост”.

Основна цел на исканите промени е гарантиране на запазването на всички съществуващи зелени площи, междублокови пространства, детски площадки и паркови пространства. Протестите в район "Младост" срещу застрояването на зелени площи и детски площадки доведоха до оставката на районния кмет Цвета Авджиева през август.

На официална пресконференция в неделя, 11 септември, предстои да бъде обявено стартирането на процедура по свикване на местен референдум в район "Младост"- София.

Протести срещу плана да се строи на площадка в „Младост” 1 започнаха през август. В средата на август кметът на района Цвета Авджиева подаде оставка, след като от ГЕРБ свалиха политическото си доверие от нея. Тя напусна след скандал за застрояването на междублоково пространство в квартала, довело до серия протести.

Въпреки това още тогава хора от района бяха категорични, че оставката реално нищо не решава на този етап. Те искат да си запазят зелените площи и детските градини. Жителите са внесли и жалба до административния съд, с която обжалват разрешението за строеж на тяхната полянка. Столичният общински съвет избра с тайно гласуване Деница Николова за временно изпълняващ длъжността кмет на „Младост” след оставката на Авджиева. 

#Младост #местен референдум #Цвета Авджиева

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници