Протести срещу жестокостите към бикове в Испания

Протести срещу жестокостите към бикове в Испания
Източник: veganstvo.info
A A+ A++ A

 

Хиляди излязоха по улиците на Мадрид в събота, за да протестират срещу жестокостите към бикове и убийствата им с цел забавление, предаде БГНЕС.

Демонстрацията е насочена срещу фиестата Торо де ла Вега, която се провежда всяка година на третия вторник от септември в Тордесиляс. Това е древен обичай още от Средновековието, от 1453 година. Ритуалът символизира двете противостоящи сили - човекът и бика. Животното се пуска и се втурва през града. Гонен от тълпата, бикът тича към мястото на "битката", където е замеряно с копия и камъни.

Миналата година на протестна акция срещу този празник в Мадрид излязоха 80 хиляди души. Защитниците на животните постигнаха своите цели и през май 2016 г. правителството на Кастилия и Леон прие закон, който забранява убиването на животно, слагайки край на честването на Торо де ла Вега в традиционната му форма. Сега от кметството на Тордесиляс зависи как ще премине фиестата тази година и как ще приключи.

Инициатор на съботния протест в събота в испанската столица е Партията срещу жестокостта към животните PACMA. Хората издигнаха лозунги "Изтезанията не са култура", "По-малко насилие, повече разум", настоявайки за забрана на всякакви фиести с участие на бикове. 

#протестират

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници