Радев: Ще бъда президентът, който казва "не", ако на карта се заложат интересите на народа

Радев: Ще бъда президентът, който казва "не", ако на карта се заложат интересите на народа
Източник: www.actualno.com
A A+ A++ A

 

Ще бъда президент, който ще казва "не". Доказал съм го с цялата си биография досега, когато на карта се заложат интересите на българския народ. Това заяви кандидатът за президент на БСП ген. Румен Радев по време на националното съвещание на партията, предаде БГНЕС.

За мен отговорът защо сме се събрали тук е ясен – тук са хора, които са отговорни за настоящето и бъдещето на България. Поемам ролята да бъда вашият боец в предстоящата трудна борба, обърна се Радев към представителите на структурите на БСП. „Работил съм винаги България да има силна авиация, въздушен суверенитет, защото крачката от загуба на въздушен суверенитет до национален, е нищожна. В цялостната си дейност, винаги съм казвал "не" и съм издигал глас, когато на карта са били бойните способности на авиацията ни, здравето и животът и на нашите летци. Точно тези действия мисля, че накараха и вас да повярвате в мен и мога да ви уверя, че няма да подведа доверието ви”, категоричен бе Радев.

Кой плаща за грешките на управляващите и защо след 25 години преход продължаваме да се лутаме в безпътица, запита Радев. Според него е ясно, че днес има криза на ценностите и криза в управлението. „Като всеки мислещ човек търся причините и отговорите. Причините са много. Първата е, че липсва в нашите управници ясна и дългосрочна визия за развитието на страната. Те захлупват стратегическото мислене в рамките на мандата си. Няма обективен и безпристрастен анализ за реалната ситуация в страната. Истината е натикана в ъгъла, проблемите се замитат под напудрени отчети. Липса формулиране и налагане на ясно държавническо решение в много области. В гоненето на макрорамката и интересите на олигархията се забравя най-важното - проблемите и интересите на обикновения българин”, убеден е Румен Радев.

Той изтъкна, че няма разделение на властите и една партия владее всички власти. „Когато липсва достойна външна политика, която да отчита националните ни интереси, в рамките на съюзите, в които членуваме. Когато загубим достойнство, лице и гръбнак, моралните последствия върху всеки от нас са неизмерими”, посочи кандидатът за президент на БСП.

Радев смята, че залогът е много голям, защото, според него, това не са просто избори, а избори, които ще доведат до пробив в статуквото и от там до решителна промяна в нашия обществено-политически живот. „Затова се бяга от дебата за ролята на президентската институция и той се изроди в това кой кого е номинирал, какъв е слоганът. Ние ще бъдем коректив и затова е цялата съпротива”, смята още Румен Радев.

#Не #БСП #Румен Радев #президент

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"