Удар на испанската полиция срещу наркотрафика. Конфискуваха 535 кг кокаин

Удар на испанската полиция срещу наркотрафика. Конфискуваха 535 кг кокаин
Източник: news.bg
A A+ A++ A

 

Половин тон кокаин бе конфискуван в Испания в пратка от подправки, изпратени от Перу. Това стана в резултат на разследване, започнало след получаване на анонимно електронно писмо, предаде БГНЕС.

Общо 535 кг. кокаин са заловени на пристанището на Валенсия, скрити в контейнер с редовна доставка на подправки от латиноамериканската страна, обяви испанската полиция, без да уточнява кога полицията е нанесла удара. Наркотикът е бил поставен в метална каса и разпределен в десет раници , тежащи повече от 50 кг всяка.

Арестувани са 17 души, предполагаеми членове на мрежата, изградила необходимите за трафикантите инфраструктури за разпространение на дрогата в Европа.

Иберийският полуостров е главната входна врата на Европа за кокаина от Южна Америка. През 2015 г. испанската полиция залови общо 23 тона кокаин.

От 2012 г. тя е получила повече от 40 000 поверителни и анонимни сигнала по електронната поща, които са помогнали за ареста на 850 лица, свързани н трафика на наркотици в големи мащаби и разпространението на дребно.

#Испания #Перу #кокаин

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Анкета

Повлия ли инфлацията на джоба ви?