Съветват руснаците "да живеят трезво и радостно”

Съветват руснаците "да живеят трезво и радостно”
www.slate.com
A A+ A++ A

 

Ръководителят на Координационния център за противодействие на алкохолизма и подкрепа за трезвеността в синодалния отдел на Руската православна църква призова известни руснаци без да се стесняват да дават личен пример с трезв начин на живот и да разказват за предимствата му, пише БГНЕС.

На пресконференция по случай Деня на трезвеността 11 септември, отбелязан за първи път през 1911 година, беше посочено, че възраждането на този ден трябва да се превърне в „положителна форма на профилактика”.

Организаторите се надяват профилактиката да допринесе за това обществото да не осъжда онези, които са се отказали да пият.

Руската православна църква предлага водещи политици и хора на изкуството да разясняват добрите страни на живота без алкохол и това, че „може да се живее трезво и радостно”.

11 септември е избран за празник на трезвеността, защото на този ден християните си спомнят за обезглавяването на св. Йоан Предтеча, посечен от цар Ирод по време на пир.

На този ден вярващите спазват строг пост, а в някои региони алкохол не се продава и не се сервира.

Възраждането на Деня на трезвеността започва през 2014 година с тематични конференции и семинари, спортни и творчески мероприятия, свързани с профилактика на алкохолизма и други видове зависимости.

#призова #руснаци

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"