Започна подготовката за националния празник на Северна Корея

Започна подготовката за националния празник на Северна Корея
babyfashion.me
A A+ A++ A

 

В Северна Корея започнаха прояви за 68-та годишнина от образуването на страната като работници, чиновници, военни и студенти в Пхенян започнаха да поставят цветя на паметниците и паната от мозайка, посветени на Ким Ир Сен и Ким Чен Ир, пише БГНЕС.

Самият празник ще бъде отбелязан утре.

По градските улици са разположени национални знамена, както и червените флагове на Корейската трудова партия (КТП), на които има сърп, чук и четка за рисуване, символизиращи единството на селяни, работници и интелигенция. Диктаторът Ким Чен Ун, който е председател на КТП и на държавния съвет на Северна Корея, постъпват хиляди поздравителни телеграми от различни податели. Ким Чен Ун беше поздравен и от президента на Сирия Башар Асад.

В Пхенян пристигнаха ръководители на задгранични общности по изучаване на идеята чухче, в това число от русия, Великобритания, Германия, Индия и други страни. В севернокорейската столица те ще проведат конференция, в чийто дневен ред има и „теоретични и практически въпроси на борбата с империализма, за мир и безопасност“.

#Северна Корея #чиновници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"