Мина "Черно море" изплати заплатите на работниците си

Мина "Черно море" изплати заплатите на работниците си
www.youtube.com
A A+ A++ A

 

„Мина Черно море" ЕАД не дължи никакви суми за работна заплата към своите работници, пише БГНЕС. Към днешна дата всичко е изплатено. Това се казва в отворено писмо на изпълнителния директор на „Мина Черно море" Русомир Калоянчев във връзка с информация за протести на работници от „Мина Черно море“ ЕАД относно дължими от предприятието възнаграждения към тях.

В качеството ми на директор съм подписал и представил декларация пред Дирекция „Инспекция по труда“-Бургас, която удостоверява това.

Що се касае до предявените искания на работниците за двете месечни трудови възнаграждения, които се дължат под формата на обезщетение поради неспазено предизвестие и поради оставане без работа, Ви информирам, че обезщетенията на съкратените работници ще се изплатят, когато Предприятието има тази възможност, а не веднага, както настояват, вече освободените от работа. Тъй като мината е затворена, в момента няма никакво производство и поради тази причина сумите за дължимите обезщетения ще се платят със закъснение. Това се очаква да стане вероятно в рамките на няколко месеца.

В медиите се афишира информация, че стотици работници живеят във ведомствени сгради на Предприятието, но това не е вярно. Към момента 10 семейства на работници живеят под наем в една от сградите, определена за продажба от НАП. Днес бе проведен търг, за продажба на посочената сградата, на който не се яви никой. На следващ етап във взаимодействие с НАП от наша страна възнамеряваме да предприемем действия и ще се направи опит да бъдат обособени отделни жилища, за да има възможност да се предложат на работниците за покупка в бъдеще, се казва още в писмото.

#работна заплата #работници

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »