Продават на търг колата на Джон Ленън от клипа"Imagine"

Продават на търг колата на Джон Ленън от клипа"Imagine"
austincarmuseum.org
A A+ A++ A

 

На търг в Лондон бе представен лекият автомобил Austin Princess на непрежалимия „бийтълз“ Джон Ленън, с който той направи прочутия си клип на парчето Imagine (“Представи си”), пише БГНЕС.

Но произведеният през 1956 година автомобил не намери купувач на търга в Sotheby's, съобщи за РИА-Новости директорът аукционната къща Питър Хейнс.

Предлаганата на търга цена бе 185 000–260 000 паунда.

„Максималната цена на днешния търг бе 135 000 паунда, но това не стигна за продажбата. Така че, за съжаление, колата не беше продадена“, поясни Хейнс.

Освен автомобилът бе предложено и оригиналното свидетелство за регистрацията му, подписано от легендарния музикант, който бе купил колата през 1971 година. Подписът гласи "Джон Оно Ленън".

Видеоклипът на композицията Imagine с Ленън и съпругата му Йоко Оно бе заснет през 1972 година – година след появата на песента. През 70-те години на миналия век тя стана една от най-популярните композиции в света.

През 1972 година Ленън бе решил да продаде колата, на която малко преди това бе монтирал самолетни кресла. Оттогава возилото е сменило няколко собственика. На търга пък в Лондон то бе представено от Музея на рок енд рола в американския град Остин, щата Тексас, където е съхранявано в идеално състояние. Колата продължава да върни на пълен ход.

Всички средства от продажбата на Austin Princess музеят бе обещал да предаде на УНИЦЕФ, детският фонд на ООН. 

#търг #Джон Ленън #клип

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници