Гергана Топалова на полуфинал в Кайро след убедителна победа

Гергана Топалова на полуфинал в Кайро след убедителна победа
Източник: tennis24.bg
A A+ A++ A

 

Българската тенисистка Гергана Топалова (ТК "Малееви") се наложи над украинката Паулина Бакайте с 6-1, 6-2 в четвъртфинална среща на тенис турнира на ITF за юноши и девойки в Кайро, Египет (категория 2). В следващия кръг в спор за място на финала българката ще играе с топ поставената Махак Джаин (Индия), предаде БГНЕС.

Адриан Андреев (ТК "Левски") започна участието на турнира в Прага, Чехия (категория 2), директно от втори кръг, където записа чиста победа над квалификанта Алберт Спрълак Пук от Чехия – 6-4, 6-1. В спор за място на четвъртфиналите седмият в схемата българин ще играе с швейцареца Хенри фон дер Шуленбург. На двойки Андреев в тандем с румънеца Филип Кристиан Джиану отстъпиха на чехите Доминик Крипски и Далибор Свърчина с 2-6, 3-6.

В състезанията от календара на Тенис Европа Даниела Димитрова (ТК "Виа Тенис Стар") победи Хордан Ортега Мендес (Испания) с 6-2, 6-1 и се класира на четвъртфинал в престижната надпревара до 16 г. в Барселона (Испания), която е от първа категория. В спор за Топ 4 на турнира българката ще играе с първата поставена Река Задори (Унгария). На двойки Димитрова в тандем с Рафаела Лебланк (Канада) отстъпиха първите в схемата рускините Дария Фрайман и Оксана Селекметиева с 4-6, 1-6. Участието си в турнира приключи Антъни Генов (ТК "15-40"). На сингъл той отстъпи на Алберто Колас Санчес от Испания с 3-6, 2-6, а на двойки с партньора си Александър Лебланк (Канада) допуснаха поражение от вторите поставени Даниел Кин (Унгария) и Матеуш Скутела (Полша) с 1-6, 4-6.

#Гергана Топалова #ITF #Адриан Андреев #Тенис Европа #Даниела Димитрова

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"