Нишикори надви Мъри в пет сета. Отива на полуфинал

Нишикори надви Мъри в пет сета. Отива на полуфинал
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

 

Японецът Кей Нишикори поднесе голямата изненада на Откритото първенство на САЩ, след като изхвърли от надпреварата единия от фаворитите Анди Мъри след успех с 1-6, 6-4, 4-6, 6-1, 7-5, предаде БГНЕС.

Мъри се намира в отлична форма от няколко месеца, като триумфира на Уимбълдън и Олимпийските игри, а на кортовете във Флъшинг Медоус също се представяше страхотно до този момент. Нищо не предвещаваше драматичната развръзка в началото, като британецът даде само един гейм на своя съперник в първата част. Вторият сет вървеше равностойно до 3-3, когато бе прекъсната за дъжд.

След подновяването Нишикори успя да нанесе своя удар и изравни резултата. Световният номер 2 успя да вземе третата част, но след това японецът бе безгрешен в 4-та и я спечели с 6-1. Последва решителен пети сет, в който 6-ят поставен показа по-здрави нерви и стигна до пробив в края, за да го вземе със 7-5 и да затвори мача след малко под 4 часа игра. По този начин Нишикори се класира за втория си полуфинал на US Open, докато Мъри се разделя с надпреварата по-рано от очакваното. 

#Кей Нишикори #Откритото първенство на САЩ #Анди Мъри #олимпийските игри #US Open

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"