СДС държи на Гроздан Караджов за кандидат-президент

СДС държи на Гроздан Караджов за кандидат-президент
Източник: planbe.bg
A A+ A++ A

Месец преди старта на президентската кампания въпросите около кандидатите остават повече от отговорите - въпреки заявките на политическите сили, че нямат проблем с издигането на силни фигури в надпреварата за "Дондуков 2", предаде БНТ.

Ново развитие на ситуацията около кандидат-президентската номинация на Реформаторския блок. СДС не приема Трайчо Трайков да бъде издигнат за президент и държи на номинацията на Гроздан Караджов. Това съобщи лидерът на СДС и министър на икономиката Божидар Лукарски.

От партията настояват преди да бъде взето окончателно решение, Трайков и Караджов да бъдат изслушани от Изпълнителния съвет на реформаторите. От Движение България на гражданите не бяха изненадани от решението на СДС и заявиха, че ще обсъдят всички позиции.

Ако всички останали формации в Реформаторския блок подкрепят кандидатурата на Трайчо Трайков, СДС ще приеме това решение, но Божидар Лукарски подчерта, че за тях Гроздан Караджов е по-добрият кандидат.

"Това, което обсъждахме днес затвърди нашата поддръжка на кандидата за президент на РБ г-н Гроздан Караджов поради 2 причини: първо, според нас в СДС той е автентичната дясна кандидатура, винаги е бил свързан с дясното, не е членувал в други партии извън РБ, и на второ място - допитването, което направихме сред нашите симпатизанти по интернет недвусмислено показва, че той би получил от симпатизантите на СДС най-добрата поддръжка", коментира Лукарски.

Димитър Делчев от Движение България на гражданите заяви, че ще обсъдят всяка една гледна точка. "Лично за мен Трайчо Трайков е подходяща кандидатура за президент, поради простата причина, че вие виждате какви са темите напоследък - с газовия хъб, с енергийната независимост на България ще преобладават в тази президентска кампания и Трайчо Трайков е човекът, който по експертен начин може да говори и да защити позициите на Реформаторския блок".

#Дондуков 2 #Реформаторския блок #СДС #Трайчо Трайков #Гроздан Караджов #Божидар Лукарски #Движение България на гражданите #Димитър Делчев

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »