Започна раздаването на помощите от БЧК в София

Започна раздаването на помощите от БЧК в София
Източник: radioblg.bnr.bg
A A+ A++ A

Булгур и локум, вместо олио и брашно - това разочарова част от хората, които бяха дошли да получат хранителни продукти в кампанията на БЧК, финансирана с европейски пари. Близо 250 хиляди души от 23 области в страната ще получат хранителни продукти. Без опашки, но със засилен интерес започна раздаването в София, предаде БНТ.

Предназначените продукти на одобрените за социална помощ са 14, повечето трайни с възможност за съхранение. 

"Продуктите виждате ги тук - боб, ориз, консерви има, вафли, бисквити, локум. Така хората са доволни", коментира отговорникът на пункт Сточна гара на БЧК Милена Цанова.

За да попаднат в списъка с одобрените за помощ кандидатите са доказали, че през изминалата година са получавали помощи за отопление. Подкрепа има и за инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. насам. 

Стефка Петрова е първа група инвалид с придружител, сестра ѝ е незряща. Казва, че двете ще изкарат поне два месеца благодарение на пълната чанта с храна.

"И тез две кутийки вафли тя си ги яде - закусва си. Медче има малко и така доволни сме. Преди 2014-2015 г. беше по-добре, защото имаше и олио и брашно", каза още тя.

За липсата на олио, захар и брашно Цанова добави, че това зависи от подписния договор с Червения кръст. "По принцип трябваше да има, но няма", каза тя.

Още в началото на годината от БЧК съобщиха, че олиото и захарта отпадат от списъка с продукти, защото не са подписани договори за доставки. Раздаването на продукти ще продължи до края на месеца. 

#БЧК #София #Сточна гара

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Акценти

Инбет Казино