Орязаха наполовина заплатата на кмета на Ново село

Орязаха наполовина заплатата на кмета на Ново село
A A+ A++ A

 

Кметът на Ново село, община Стамболийски, е забележителен поне с няколко неща - Тодор Атанасов е на този пост от 30 години, провъзгласен е от медиите за двойник на Стефан Данаилов, а селото му е единственото със светофар в областта, пише БГНЕС.

За управлението на Тодор Атанасов може да се каже всичко, но не, че е стандартно. Името на селото е изписано на хълм край него по подобие на Холивуд. В селото има разположен трогателен със своята грозотия, но иначе занимателен Джурасик парк. Изграден е паметник на хан Аспарух, а напоследък модата там е дворовете да се превръщат в английски тип паркове. Половината от населението на най- голямото в общината село- ще рече 1200-1300 души, са роми. Оплакала се веднъж учителка от местното школо, че ромчетата не идват. Кметът привикал бащите, какво им е казал, не е ясно, но на другия ден в училището били доставени дори и бебетата от махалата. Ако се интересува пък някой защо му е на селото светофар, отговорът е- да видят децата какво е това нещо.

Тодор Атанасов се прочу напоследък и с безпрецедентното орязване на заплатата му на кмет наполовина от общинския кмет Георги Мараджиев. Аргументите на кмета на Стамболийски, избран от ГЕРБ, гласят, че хората от селото не могат да си открият кмета, защото той не слиза от джипа си.

„Това решение е чиста проба политическа репресия”, заяви днес Манол Генов, депутат от БСП на брифинг в Пловдив. Общински съветници от Стамболийски, представители на същата партия, разказаха как предложението на кмета на Стамболийски за орязване на щата на кметството в Ново село и намаляване на заплатата на кмета наполовина е взето по член, който разрешава спешно вземане на мерки поради природно бедствие, голяма индустриална авария и прочее извънредности, които в случая липсват. Само за четири дни предложението влиза за разглеждане и е разгледано в полза на рестриктивните мерки. Така кметът е на минимална заплата, а под негово ръководство са половин чистачка и един тракторист.

„Как може да се говори, че не слизам от джипа и хората не могат да ме намерят, като от началото на януари досега съм издал 650 удостоверения и съм направил 350 нотариални заверки”, попита кметът и нагледно обясни как се развива денят му. Зиме и лете той сяда в 7 часа в джипа и обикаля селото. Спира го баба Донка, например, за да го пита къде да си хвърля боклуците и той обяснява, че в селото има три контейнера, но кметът на Стамболийски един по един ги прибира и ги връща след месеци. После баба Донка пита защо на улицата и е тъмно и кметът на Ново село обяснява как чака от кмета на Стамболийски да му прати една вишка, пък той не праща. 60 докладни е писал Тодор Атанасов до кмета на Стамболийски, на три от тях е получил отговор от него, на още три- от негови служители. „ За килограм и половина пирони се моля и нямам отговор”, казва той.

Решението на Общинския съвет в Стамболийски ще бъде изпратено на областния управител за разглеждане. В същото решение, което касае кмета на Ново село, на други трима селски управници заплатите са повишени.

#кмет #Ново село #Тодор Атанасов #заплата #орязване #наполовина

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"