Дончев: Редно е пенсиите да растат предвид нуждите на пенсионерите

Дончев: Редно е пенсиите да растат предвид нуждите на пенсионерите
Източник: demokraciadnes.bg
A A+ A++ A

 

Редно е всички пенсии, не само минималната да растат предвид безспорните нужди на българските пенсионери. Това заяви вицепремиерът Томислав Дончев, който бе запитан относно увеличение на минималната пенсия, предаде БГНЕС.

Българската пенсионна система се самоиздържа наполовина. Останалата част от издръжката на пенсионната система идва от бюджета, поясни Томислав Дончев.

Той заяви, че без коментар, без спор, трябва да се използва всякаква възможност за такава социално уязвима група като българските пенсионери да се справят по-добре. „Дали чрез осъвременяване на пенсиите, според швейцарското правило или чрез нарочни добавки за хората с ниски пенсии, но с уговорката, че това трябва да бъде в рамките на възможностите на самата икономика”, категоричен е Дончев.

Според него най-добрият вариант би бил това да бъде в рамките на възможностите на самата пенсионна система, което към момента е невъзможно. Когато пенсионната реформа, която беше направена, в годините напред сработи, се надявам това да се случи, каза още Томислав Дончев. 

#Томислав Дончев #швейцарското правило #пенсионната реформа

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Отрази ли се инфлацията на джоба Ви преди великденските празници