Строителството в парк "Бедечка" продължава

Строителството в парк "Бедечка" продължава
БГНЕС
A A+ A++ A

 

Въпреки протестите на гражданите на Стара Загора, строителството в парк "Бедечка" не спира. Там вече изникнаха няколко блока, които са пуснати в продажба, предава кореспондентът на БГНЕС за региона.

Още преди месец от сдружението "Запазете Бедечка" поискаха от министъра на регионалното развитие Лиляна Павлова спешен мораториум върху строителството на цялата територия на парка и запазване на зелените площи от унищожаване. Собствениците на имоти обаче настояват за своето право. Те са категорични, че имат законово право да използват имотите си, да строят и да влязат във владение. Природозащитниците пък настояха за ревизия на общия и на подробния устройствен план и намиране на трайно решение на конфликта между собствениците на земи в парка и гражданите на Стара Загора.

На 16 август пък главният архитект на Стара Загора Иван Кирчев подаде оставка. Това стана, след като беше разпространена информацията, че съпругата на главния архитект е един от проектантите на сгради в парка.

Кметът на Стара Загора Живко Тодоров от известно време казва единствено, че се търси трайно решение на казуса. Той потвърди единствено, че разрешителните за строеж в парк “Бедечка” са осем.

#граждани #Стара Загора #продажба

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"