Продават една от най-скъпите къщи в САЩ

Продават една от най-скъпите къщи в САЩ
A A+ A++ A

 

Обявиха за продажба къща в околностите на Лос Анджелис, в която са снимани сцени от култовата американска лента „Кръстникът”, пише БГНЕС.

Според „Уолстрийт джърнъл” (Wall Street Journal) цената за мястото, на което Франсис Форд Копола снима части от филма, е 195 милиона щатски долара.

Сега става дума за построени през 1925 година сгради в Бевърли Хилз, западната част на Лос Анджелис. Имотът се смята за един от най-скъпите в САЩ.

На площ от два хектара има шест сгради, включително нощен клуб и киносалон. Комплексът от жилищни сгради се състои от 28 спални и 38 бани.

Има живописни градини, два тенис корта, басейн и зона за приеми, предвидена за 400 души. Архитектурата е съчетание от испански и италиански стил.

Проектът е на американския архитект Гордън Кауфман, който става известен с участието си в изграждането на стената на язовир „Хувър” в долното течение на Колорадо през 1936 година.

В последно време имотът се даваше под наем за 600 хиляди долара на месец. Сегашният собственик – инвеститорът Леонард Рос - иска с 30 милиона долара повече, отколкото бе предишната оценка, посочва изданието.

За най-известен от собствениците се сочи американският медиен магнат и основател на холдинга „Хърст корпорейшън” (Hearst Corporation) Уилям Хърст, който е сред създателите на т.нар. „жълта преса”.

В имота са прекарали медения си месец през 1953 година 35-ят президент на САЩ Джон Кенеди и съпругата му Жаклин.

Освен всичко друго, мястото е известно и като снимачна площадка за няколко сцени от „Кръстникът”.

През годините са обявявани за продажба и други „снимачни площадки” от „Кръстникът”. Така например имение в нюйоркския район Стейтън Айлънд, в което през 1971 г. се е въртяла камерата на класиката с Марлон Брандо, бе обявено за продажба за 2,89 млн. долара през 2014 година. 

#продажба #къща #Лос Анджелис #сцени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »