"Калиакра" и "Роял Хелена" отплаваха от Варна за участие в "Тол Шипс"

"Калиакра" и "Роял Хелена" отплаваха от Варна за участие в "Тол Шипс"
Източник: bnr.bg
A A+ A++ A

Двата български ветрохода "Калиакра" и "Роял Хелена" отплаваха от морската гара във Варна за участие в регатата "Тол Шипс", която ще започне от Румъния. "Калиакра" отбелязва 30 години от първото си участие в регатата.37 практиканти, завършили морското училище и варненската морска гимназия, сред които и пет момичета, са на двата ветрохода, предаде БНР.

Първото пристанище на българските ветроходи е Констанца, оттам Новоросийск, а от Сочи на 1-ви октомври ще бъдат отново посрещнати на финала във Варна. Капитанът на "Роял Селена" Стоил Миховски е най-младият капитан в момента. Той е на 32 години. 

"Ако кажа, че въобще не се притеснявам, ще излъжа. Леко притеснен, но все пак това е голямо предизвикателство, ще се справя", коментира Миховски.

Стар морски вълк с 37-годишна практика е капитанът на ветрохода "Калиакра" Любомир Дацев. 22 са практикантите на борда на ветрохода. "Трябва да обичаш морето, да имаш някои роднини - баща, дядо и така – нататък – мая, дето му викат, за да си така амбициран и да продължиш", каза още Дацев.

А от трите жени на борда, Хрисия Миндова желае да стане капитан.

 

#Калиакра #Варна #Тол Шипс #Румъния #Констанца #Новоросийск #Сочи

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"