ЧЕЗ започва ремонти в столицата. Предупреждават за прекъсвания на тока

ЧЕЗ започва ремонти в столицата. Предупреждават за прекъсвания на тока
Източник: www.cez.bg
A A+ A++ A

В няколко софийски квартала, сред които "Люлин", "Красна поляна", "Надежда", до края на октомври, са възможни прекъсвания в електроснабдяването поради ремонти, с които ЧЕЗ иска да повиши сигурността и надеждността на захранването, предаде БНР.

Според плановете на ЧЕЗ ще бъде направена частична реконструкция на две подстанции и ще бъдат подменени над 2000 метра кабели, които осигуряват захранването с ток на 75 000 софиянци в кварталите "Люлин", "Надежда", "Илинден", "Красна поляна", "Възраждане", "Сердика" и "Връбница".

В тези райони се намират държавни институции и болници, производствени цехове, офис сгради, трамвайната и тролейбусната мрежа на градския транспорт. В резултат на ремонтите се очаква да бъде повишена сигурността и надеждността на захранването, както и да бъде намален броят на авариите и да се съкрати значително срокът за тяхното отстраняване.

До края на октомври, когато се очаква да завърши програмата, двете подстанции ще са на едностранно захранване.

От ЧЕЗ предупреждават, че заради сложността на проекта може да има временно спиране на тока и смущение на електрозахранването в споменатите райони. 

#"Люлин" #"Красна поляна" #"Надежда" #ЧЕЗ #"Надежда" #"Красна поляна" #"Възраждане"

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »