Катастрофа в Египет взе 22 жертви

Катастрофа в Египет взе 22 жертви
Източник: novini.rozali.com
A A+ A++ A

 

Броят на жертвите на голямата автомобилна катастрофа в Египет достигна 22 души, според информация на портала „Ал Баляд”, цитиран от ТАСС, предаде БГНЕС.

Микробус се сблъскал с пикап, който се движел срещу него на пътя между оазисите Ел Фарафра и Бахария югозападно от Кайро във вторник вечерта. Повечето от жертвите са работници в местно земеделско стопанство.

По предварителни данни причината за трагедията е значително превишаване на допустимата скорост от единия водач.

Египет заема 16-та позиция сред арабските държави и 109-та в света по безопасност на движението. Миналата година при пътни инциденти загинаха повече от 6,2 хиляди души и бяха ранени 19,3 хиляди.

Независимо от факта, че египетските власти още преди няколко години се заеха сериозно с въвеждане на ред по пътищата, мерките, предприети до момента не успяват да поправят ситуацията. Много от местните шофьори не жалят не само спътниците си, но и себе си. те грубо нарушават правилата за движение, не спазват ограниченията на скоростта и правят опасни маневри при изпреварване. Някои от тях и през нощта карат без светлини, дори без включени габарити.

Именно безразсъдното шофиране, както и износеният автопарк и лошото състояние на пътищата, от много години остават основни причини за високия процент на пътно-транспортни произшествия в Египет. 

#Египет #шофьори

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »

Акценти

Инбет Казино