12-годишен индонезиец вече е студент в Канада, имал най-добрите резултати

12-годишен индонезиец вече е студент в Канада, имал най-добрите резултати
A A+ A++ A

 

В Университета на Ватерло (University of Waterloo), един от най-високо оценяваните в Канада, тази есен влезе индонезийско момче, едва на 12 години. Резултатите от приемните изпити го поставят сред най-добрите студенти в тази кохорта, пише БГНЕС.

Чендикиаван (Дики) Сюриятманджа ще учи физика, освен университетските курсове по математика, химия и икономика, съобщи във вторник администрацията на университета в Торонто.

Роденият в Индонезия нов студент е най-младият в историята на този университет. Той научава английски ... гледайки филми по телевизията.

Неговата възраст нямаше значение при приемането, под внимание бяха взети само оценките, съобщи университетската администрация, отбелязвайки, че той е получил отлични резултати на приемните изпити и е сред най-добрите тази година.

„Той има забележителни оценки”, каза за телевизия Си Ти Ви (CTV) Андре Жарден, който е един от отговарящите за приема. "Той е напълно подготвен на академично ниво. Това което ни притеснява е, че той е момче на 12 години", каза той.

Колкото до Дики, той обяви, че е "много ентусиазиран от предстоящите срещи с новите състуденти и от възможността да има нови приятели".

Младият индонезиец обясни, че иска да приложи знанията, които му предстои да придобие в областта на възобновяемите енергийни източници.

Той ще живее близо до университетското градче (кампуса) с баща си и си пожела да се научи на местния специалитет ... хокей на лед.

#Канада #студент #резултати #физика #Индонезия

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Любопитно
Последно от Любопитно

Всички новини от Любопитно »