100 души гасят пламъци край Граматиково, потушиха пожара край Синьо Камене

100 души гасят пламъци край Граматиково, потушиха пожара край Синьо Камене
Източник: m.burgasinfo.com
A A+ A++ A

Над 100 души доброволци, служители на горското стопанство, полицаи и пожарникари се опитват да загасят огъня в местността Камъка край Граматиково. Горят сухи треви и храсти, но заради вятъра има опасност огънят да стигне до борова гора, съобщи кметът на община Малко Търново Илиян Янчев. Той е провел разговор с главния секретар на МВР Георги Костов, с когото са коментирали възможността за предоставяне на хеликоптер при необходимост, предаде БНР.

"Да се надяваме, времето да  бъде благосклонно и да не духне вятърът. Повече от три месеца не е капнала и капчица дъжд и всичко е много сухо. Пожарът е далеч от Граматиково и от Малко Търново. За момента няма опасност да стигне населено място", коментира Янчев.

Според местните жители пожарът е предизвикан от нелегални мигранти, които по - рано днес са били задържани край Граматиково.

Пожарът край село Синьо Камене, община Средец, е потушен. Екипите от пожарникари и доброволци  са приключили работата си, каза кметът на община Средец Иван Жабов. "В момента на място остават само горски, които ще следят да не възникне ново огнище или да  се възпламени някъде старо".

При пожара, който възникна на 4 септември и се разпространи в близост до 3 села в Средецко, са изгорели около 3000 декара сухи треви и храсти и около 800 дка широколистна гора.

#Малко Търново #Илиян Янчев #Георги Костов #МВР #хеликоптер #нелегални мигранти #Синьо камене #Иван Жабов

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"