Участъкът през Лом е заложен в програмата на АПИ за 2017 г.

Участъкът през Лом е заложен в програмата на АПИ за 2017 г.
Източник: news.bnt.bg
A A+ A++ A

Цялостният ремонт на участъка от път II-81 през град Лом е заложен в програмата на Агенция "Пътна инфраструктура" за 2017 г., съобщиха от Агенцията, предаде БНТ.

Отсечката, която минава през града, е с паважна настилка с много слягания и пропадания. Въпреки многократните изкърпвания с асфалт, тя бързо се компрометира от недоброто отводняване и от натоварения трафик. Успоредно на пътя има отводнителен канал, който е по цялата дължина на участъка, отдясно при спускането и по километража. Той отвежда високи подпочвени и фекални води, но от години е запушен, което води до преовлажняване на основата на пътя и пропадане на настилката.

Освен това пътят е с голям надлъжен наклон с много завои. В началото на участъка има поставен знак за неравности с действие 3000 м., както и поставени знаци за ограничение на скоростта на 40 км, които често не се спазват.

Тежкотоварният трафик, който минава през града заради ремонтите на други републикански пътища в района, допълнително причинява разрушения на пътното платно.

По тези причини е необходимо е да бъде извършен цялостен ремонт на участъка. В момента обаче такъв не може да бъде направен, заради необходимостта от сериозни инвестиции, с които средства АПИ не разполага.

През пролетта на 2016 г. по републиканската пътна мрежа в гр. Лом са направени машинни кръпки, което значително подобри състоянието на пътната настилка, запълнени са включително и най-големите пропадания, но, за съжаление, стичащата се вода и тежкото движение доведоха до ново разрушаване на пътната настилка.

#Лом #Агенция "Пътна инфраструктура" #слягания и пропадания #слягания и пропадания #ограничение на скоростта #трафик #АПИ

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"