Пожарът край Малко Търново може да е предизвикан от нелегални имигранти

Пожарът край Малко Търново може да е предизвикан от нелегални имигранти
Източник: newspaper.bg
A A+ A++ A
Пожар гори край село Граматиково, община Малко Търново. Запалени са сухи треви и храсти. Предположенията са, че огънят е запален от нелегални мигранти, които са били задържани по-рано днес край населеното място. Засега периметърът на пожара е малък, но в близост има иглолистни гори, съобщи кметът на Малко Търново Илиян Янчев, предаде БНР.
 
"Това е местността Камъка между Малко Търново и Граматиково. В момента над 50 души участват в гасенето, и от горското, и от пожарната, и от общината, доброволци с тупалки, с лопати, да може да се локализира пожарът. Да се надяваме, че няма да духне вятър и че времето ще бъде благосклонно, защото повече от три месеца не е капнала капчица дъжд и всичко е толкова сухо, че е достатъчно само да го духнеш и да се разпространи", коментира Янчев.
 
Сигналът за пожара е подаден от жители на селото, които забелязали пушека. По същото време са задържани 7 души бежанци, а малко по-късно и втора група, добави кметът Илиян Янчев. Той подчерта, че при пожара няма опасност за населението на село Граматиково.

#Граматиково #нелегални мигранти #задържани #Илиян Янчев #Камъка

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Общество
Последно от Общество

Всички новини от Общество »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"