Мъри спря Григор Димитров в Ню Йорк

Мъри спря Григор Димитров в Ню Йорк
Източник: tennis24.bg
A A+ A++ A

Григор Димитров претърпя тежко поражение в осминафиналния двубой от турнира "Ю Ес Опън" срещу световния номер 2 Анди Мъри с 1:6, 2:6, 2:6 на централния корт "Артър Аш". Това е седма загуба за българина от 10 изиграни мача помежду им, предаде бТВ.

Олимпийският шампион напълно заслужено се поздрави с успеха, след като доминираше през цялото време в играта. Мъри записа и нов личен рекорд. Той направи най-бързия сервис в кариерата си, постигайки 227 км/ч. На четвъртфинала на Откритото първенство в САЩ шотландецът ще се изправи срещу Кей Нишикори от Япония.

Димитров стартира добре в мача като стигна до първи две точки за пробив, но Мъри успя да се мобилизира и да вземе първия гейм. Българската ни ракета изравни за 1:1, но след това Мъри взе своето подаване и отново поведе в резултата.

При 2:1 Григор допусна и първия пробив след неуспешен смач, който попадна в мрежата. В следващото си подаване в шестия гейм българинът отново даде възможност за пробив при 30:40, а Мъри се възползва, за да поведе с 5:1. Олимпийският шампион без проблем взе подаването си и така спечели първия сет.

Още в началото на втория сет Димитров допусна два пробива и шотландецът поведе с 3:0. След 8 последователно загубени гейма българинът най-после успя да върне един от пробивите си, но на своето подаване той бе обърнат от 30:0 за резултат 1:4 в полза на съперника. След малко повече от час игра Григор най-после успя да спечели свое подаване за 2:5, но Мъри все пак взе и втория сет.

Третият сет отново започна с пробив за олимпийския шампион, а във втория гейм го затвърди и поведе с 3:0. Григор спечели своето подаване в петия гейм за 1:4. Девети ас на Мъри го постави на крачка от победата, но българинът все пак остана в мача, взимайки следващия гейм за 2:5. Олимпийският шампион не допусна грешка при своето подаване, за да си осигури място на четвъртфинала на "Ю Ес Опън".

#Анди Мъри #Артър Аш #САЩ #Григор

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »