Маратонът "Екиден" тръгна от Националния стадион. Затвориха софийски булеварди

Маратонът "Екиден" тръгна от Националния стадион. Затвориха софийски булеварди
Източник: btvnovinite.bg
A A+ A++ A

Вторият "Екиден" маратон София стартира днес пред Националния стадион "Васил Левски". Началото бе дадено точно в 09:00 ч. и се очаква надпреварата да приключи малко след 13:00 ч., предаде бТВ.

Заради състезанието бяха затворени булевардите "Евлоги и Христо Георгиеви", "Фритьоф Нансен", "Черни връх" и част от Борисовата градина. 

Традиционното вече спортно събитие се провежда в деня на Съединението на Княжество България с Източна Румелия, за да отбележи този голям български празник. Желанието на организаторите е да се даде възможност на всички любители на бягането - 6 състезатели в един отбор, да премерят своите сили в класическата дисциплина и да споделят емоциите от любимия спорт. 

Сред участниците са олимпийските медалистки Евгения Раданова и Павлина Филипова, както и други изявени български спортисти - Йоло Николов, Милен Радуканов, Цветелина Кирилова и Даниела Йорданова.

Тази година титлите ще бъдат връчени в шест отделни категории: мъже, жени, смесена щафета (четирима мъже и две жени), корпоративна щафета, смесена щафета за студенти и смесена със свободен брой мъже и жени. 

Организатор на събитието е Младежки спортен клуб "София Европа" с подкрепата на посолството на Япония в Република България, Министерството на младежта и спорта, Столична община, Асоциация "Спорт за всички" и клуб "5kmrun".

#Националния стадион "Васил Левски" #Евлоги и Христо Георгиеви #Фритьоф Нансен #Черни връх #Евгения Раданова #Милен Радуканов #Даниела Йорданова #Министерството на младежта и спорта #Столична община

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Спорт
Последно от Спорт

Всички новини от Спорт »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"