Чехия ще помага на България за охрана на границата ни с Турция

Чехия ще помага на България за охрана на границата ни с Турция
Нова телевизия
A A+ A++ A

 

Чехия ще окаже подкрепа на България за охрана на външната граница на Европейския съюз. Това обявиха на съвместна пресконференция в Прага президентите Росен Плевнелиев и Милош Земан, пише Нова телевизия.

Българският държавен глава e на двудневно официално посещение, където провежда разговори с чешкия си колега.  Двете страни ще съгласуват техническите детайли по необходимата на българската страна помощ и това ще се случи възможно най-скоро, поясни Милош Земан.

България показва от самото начало на миграционната криза, че работи ефективно по най-дългата сухопътна граница на ЕС с Турция, заяви президентът Росен Плевнелиев. "Искрено вярваме, че споразумението между ЕС и Турция има дълбок смисъл и ще намери своята реализация", коментира българският президент. 

"Не искаме т.нар. Балкански маршрут да бъде отворен отново, не искаме и да възникват алтернативни маршрути", категоричен беше президентът Росен Плевнелиев. В Прага държавният глава се обяви за прагматичен подход и за по-тясно взаимодействие със съседните на ЕС държави по отношение на миграционната криза.

"Необходим е по-засилен контрол на външните граници, по-ефективна дипломация и по-тясно сътрудничество", каза още президентът Росен Плевнелиев в чешката столица.

#Чехия #Подкрепа #България #охрана #Европейския съюз

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Политика
Последно от Политика

Всички новини от Политика »

Инбет Казино

Анкета

Одобрявате ли кабинета "Главчев"