Путин съжалява за лошите отношения със САЩ

Путин съжалява за лошите отношения със САЩ
A A+ A++ A

 

 

Руският президент Владимир Путин изрази съжаление, че отношенията между страната му и Съединените щати са замразени, пише ДАРИК нюз.

"За съжаление нашите отношения са в доста замразено състояние. Мисля, че не по наша вина", каза той на Източния икономически форум във Владивосток.

Путин отбеляза, че през 90-те години на миналия век Русия се е отворила за света и е започнала да изгражда демократично общество и пазарна икономика. "И ние, разбира се, очаквахме тази откритост ще предизвика съответна ответна реакция от страна на нашите партньори", но не стана нищо подобно, подчерта той, цитиран от ТАСС.

Путин разкритикува западните сили, че след разпадането на Съветския съюз са искали да смачкат и Русия. Западът поддържаше по-конкретно сепаратистите в Северен Кавказ, разчитайки, че това ще направи руското ръководство по-податливо, изтъкна той.

Путин даде да се разбере, че руско-американските интереси няма да бъдат размразени, докато САЩ не започнат да уважават и взимат предвид интересите на Русия, предаде ТАСС.

Крим се върна завинаги в състава на Руската федерация, този въпрос е исторически закрит, предупреди той. Путин отбеляза, че решението е било взето от населението на полуострова на референдум.

"Сигурността трябва да бъде глобална, тъй като "само тогава може да бъде надеждна", подчерта в заключение руският президент.

САЩ и Русия са въвлечени в гражданската война в Сирия, където подкрепят различни страни в конфликта, припомня Асошиейтед прес. Москва е основен поддръжник на режима на президента Башар ал Асад, а Вашингтон - на опозицията. САЩ и Русия преговарят по споразумение за сътрудничество в Сирия.

Американските власти свързаха кибератаки срещу Демократическата партия с подкрепяни от Москва хакери. Руският президент отрича страната му да стои зад тези нападения.

Путин и Обама нямат предвидена среща в кулоарите на форума на Г-20 в Ханчжоу утре и вдругиден. Очаква се обаче двамата лидери да проведат разговор в източния китайски град.

#Руският президент Владимир Путин #съжалява #отношения #Съединените щати #замразени

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »