Значително е намалял потокът от туристи заради тероризма в Париж

Значително е намалял потокът от туристи заради тероризма в Париж
A A+ A++ A

 

Над един милион по-малко чуждестранни туристи са посетили Париж в сравнение с предишни години. Причината са постоянните терористични заплахи, пише БТВ.

Загубите за френската икономика се изчисляват в милиарди.

На Триумфалната арка днес има с една трета по-малко посетители в сравнение с преди година. Движението по булевард „Шанз Елизе” с прословутите маркови бутици изглежда на забавени обороти за свикналите трудно да си пробиват път между тълпи от туристи.

Чужденци се забавляват с гълъби пред Нотр дам, защото вече не е необходимо да чакат с часове, за да влязат в катедралата. Петзездните хотели се борят за претенциозните клиенти,  които от повече от година заобикалят Франция.

Засегнати са всички, дори българите, които карат туристическите рикши в Париж.

Около най-известните забележителности в Париж впечатлява броя на полицаите. Десетки патрулиращи коли остават върху снимките за спомен на влюбените в Париж.

Страхът от атентати едва ли ще изчезне бързо. Но вероятно е възможно да се направи усилие по останалите причини за отлива на чуждестранни туристи в Париж. Сред тях са честите стачки във въздушния транспорт във Франция, ожесточените протести на таксиметрови шофьори, които блокират града и огромния брой на обири на китайски туристи във френската столица.

#терористични заплахи #загуби #милиарди

Последвайте ни в Twitter и Facebook

Още по темата:

Коментирай

Най-четено от Свят
Последно от Свят

Всички новини от Свят »